14 Aralık 2010 Salı

YE, İÇ, MUTLU OL!

şekilde sağlıklı yemek yiyen bi bebeğin mutsuzluğunu görmektesiniz:))
Hazır yemek ve şekerli içecekler çocuklarımızı şişmanlatıyor olabilir, ancak aynı zamanda onları mutlu da ediyor..Tayvan Ulusal Üniversitesi ve Arkansas Üniversitesi' nden araştırmacılara göre, sağlıksız yiyecek ve içecek tüketimini azaltarak çocukluk çağı obezitesini engellemeyi amaçlayan programlar, çocukları mutlu edecek başka yöntemler kullanmaları durumunda daha etkili olabilir.

Çocukluk çağı obezitesi dünya çapında önemli bir sağlık sorunu. Araştırmacılar, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve
 çocukların psikolojik sağlıkları arasındaki ilişkiyi incelediler. 2001 yılında Tayvan' da yapılmış bir anketin verileri kullanılarak, 2-12 yaş grubundan 2366 çocuğun hazır yemek(patates kızartması, pizza, hamburger) ve şekerli içecek(gazoz ve benzeri asitli içecekler ile şekerle tatlandırılmlş diğer hazır içecekler) tüketiminin vücut ağırlıklarına ve mutluluk seviyelerine etkisini araştırdılar.

Ankete katılanların %25 'i fazla kilolu ya da obez, yaklaşık %19'u ise kendisini çocukluklarında mutsuz, üzgün ya da karamsar hisseden çocuklardı.Çalışmanın en önemli bulgusu, hazır yemek yiyen ve şekerli içecek içen çocukların fazla kilolu olma olasılıklarının daha yüksek, mutsuz olma olasılıklarının ise daha düşük olduğuydu.

Bu araştırma verileri dikkate alınarak çocukların genel sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan programların, onların mutluluklarını feda eden obeziteyi azaltmak için bu bulguları dikkate almalarının gerekliliği ortada..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder