24 Eylül 2010 Cuma

İNTERNETE KARŞI GÜVERCİN

En modern iletişim yolu internetle Roma döneminin haberleşme aracı güvercin arasında yapılan hızlı bilgi iletme yarışını güvercin kazandı.

Radikal gazetesinin haberine göre; İngiltere’nin kırsal kesiminde genişbant bağlantıya sahip bir kişinin internetten 300 MB’lık bir dosya gönderme denemesi, aynı bilginin güvercinle iletilmesinden daha uzun sürdü. Yorkshire bölgesinden, 120 km. uzaktaki Skegness’teki kullanıcıya ulaştırılmak istenen bilgi, USB diske kaydedilip bir haber güvercinin ayağına bağlanarak daha kısa sürede ulaştırıldı. Güvercin hedefine ulaştığında, internetten gönderilen dosyanın ancak % 24’ü internete aktarılmıştı.


Yarışmayı düzenleyen kişiler, İngiltere’nin kırsal kesimlerindeki internet hızlarının düşüklüğüne dikkati çekmeye çalışıyor. Benzer bir yarış geçen yıl da düzenlenmiş, Güney Afrika’nın Durban kentinden 96 km. uzağa bilgi taşıyan Winston adlı bir güvercin iki saatte hedefine varırken, aynı dosyayı internetten gönderme denemesi yüzde 4 civarında kalmıştı. İnternet Servis Sağlayıcıları Derneği’nden Tref Davies, 100-200 Kbps hızındaki internet bağlantısının yeterli bir hız olmadığını söyleyerek hükümeti harekete geçmeye çağırıyor. (bbc)

Kaynak:radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder