11 Kasım 2010 Perşembe

ÖLDÜREN TEKNOLOJİ

Teknolojinin hayatımıza iyiden iyiye girmesiyle birlikte insanoğlunun hayatı da gün geçtikçe daha kolay bir hale gelmeye başladı. Ancak teknoloji her zaman da insanlığın yanında olmuyor; zira ufak bir dikkatsizlik teknolojinin elini kana bulayabiliyor.


Ufak bir dikkatsizliği insanlara fazlasıyla pahalıya ödeten bu teknolojik cihazlara siz de çok şaşıracaksınız.



Segway sahibini öldürdü.

Segway Inc'i geçen yıl satın alan 62 yaşındaki Jimi Heselden, maalesef Segway yüzünden yaşamını yitirdi. Wharfe Nehri'nde bir ceset gören yöre sakinlerinin ardından cesedin Heselden'a ait olduğu anlaşılırken, Heselden'ın 9 metrelik bir uçurumdan düşerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Yani Segway, bir bakıma sahibinin ölümüne neden olmuştu.

Stracraft'la gelen ölüm

1998 yılında oyun severlere sunulan Starcraft, o günden bu yana kullanıcılardan büyük ilgi görmüş, kullanıcıları saatlerce ekran başına kilitlemiştir. Ancak Starcraft'ın ölüme yol açabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Lee Seung Seop isimli bir Koreli oyuncu, 52 saat boyunca bilgisayarın başından kalkmadan bu oyunu oynamış ve dolayısıyla susuzluğun da etkisiyle tetiklenen kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

TV anteni

Çatıya çıkarak televizyonu için daha iyi görüntü almak isterken, çatıdan düşüp ölenlerin sayısı hiç de
azımsanacak gibi değil. Günümüzde ise çanak & uydu antenin hayatımıza girmesiyle bu sorun kısmen ortadan kalktıysa da, hafızalara kazınan bu olayları hiçbir zaman unutmak mümkün değil. Zira bugün bile bu tür olaylara rastlamak mümkün: Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda İzmir'in Narlıdere ilçesinde meydana gelen olayda çatıya çıkarak anten takmak isteyen 15 yaşındaki genç yere çakılmış, ardından hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtulamamıştı.

Robot

1979 yılında meydana gelen olayda Ford fabrikalarında bulunan bir robot, Robert Williams isimli 25 yaşındaki bir çalışanın ölümüne neden oldu. Olayın ardından ise Ford, 10 milyon dolarlık tazminat bedelini ödemek durumunda bırakıldı.

Cep telefonu

Patlayan cep telefonlarına artık epey alıştık... Özellikle kalitesiz batarya sorunu nedeniyle cep telefonları yer yer patlayabiliyor veya yanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Bu da beraberinde ölüm riskini getiriyor ki, bu nedenden dolayı yaşamını yitiren insanların yer aldığı haberlere ara ara rastlamak işten bile değil.

Everquest

Oyun bağımlılığının ölümen neden olduğunu Starcraft örneğinde görmüştük. Everquest ise bu akımın bir diğer halkası olarak kabul edilebilir. Bir Everquest oyuncusu olan Tony bragg, oyunla fazla ilgilenmesi dolayısıyla ilgisiz bıraktığı 9 aylık çocuğunun ölümüne neden olmuştu.

Elektrik telleri

Elektrik kablosu deyip geçmemek gerekiyor; zira kimi zaman bu kabloların ölüme neden olduğu bilinen bir gerçek. 57 yaşındaki Tayvanlı Yooket Paen, inek pisliğine bastığını fark edince dengede kalmak için tutunduğu elektrik kabloları onun sonu olmuş, akıma kapılarak hayatını kaybetmişti.

Dijital Kamera

Kamerasıyla yola çıkan ve ABD'deki büyük kanyonlara giderek görüntü almak isteyen bir Fransız turist, daha iyi açıyı yakalamak için çıktığı dağın tepesinde dengesini kaybederek düşmüş ve feci şekilde yaşamını yitirmişti.

Nükleer ölüm

Nükleer santralin hala kurulmasıyla ilgili tartışmaların sürdüğü ülkemizi bir kenara bırakacak olursak, nükleer enerjinin yer yer ölümlere sebebiyet verdiği biliniyor. Nükleer santrallerin yoğun olarak bulunduğu Baltık ülkelerinde de bu tip bir olay yaşanmış ve nükleer patlama neticesinde 56 kişi ölmüştü.

Uzay aracı

1 Şubat 2003 yılında meydana gelen talihsiz kazada Space Shuttle Columbia fırlatılmış, ancak havada parçalara ayrılarak aracın içinde bulunan 7 mürettebatın ölümüne yol açmıştı.

Kaynak:milliyet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder